Рада Коджабашева спасява бюлетина от разсеяни служители

Рада Коджабашева спасява бюлетина от разсеяни служители | StandartNews.com

Масово членове на СИК-ове забравят да откъснат номера на изборния документ

Зам.-председателят на „България без цензура" Рада Коджабашева първа гласува от ръководството на ПП "България без цензура". Тя пусна бюлетината си в 6.30 часа в кв. „Възрожденци" в Кърджали.

Като най-ранобудна гласоподавателка, Коджабашева попаднала на разсеяна изборна комисия. От СИК забравили да й откъснат поредния номер на бюлетината и да й ударят втори печат преди да я пусне в урната. От комисията се опитали да я уверят, че двата пропуска няма да съсипят гласа й. Председателят на СИК обаче бил категоричен, че това прави бюлетината невалидна. Наложило се да отворят урната и да извадят бюлетината, която била единствена вътре, за да я дообработят.

"Гласувам за промяната. Промяна ще има, когато се промени мисленето на всеки от нас. Нека гласуваме за идеи и програми, за мечтите си, а не за телевизори и дребни подаръци", каза Коджабашева.

Сигнали за недобре обучени членове на СИК идват от цялата страна. В Перник също служители на комисии забравят да откъснат прегънатия край на бюлетината с поредния й номер, преди гласоподавателите да я пуснат в урната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай