Протоколите категорични! Голяма победа на Ерол Мюмюн в Кърджали

При 53% обработени протоколи - 57,14% за Ерол Мюмюн

Протоколите категорични! Голяма победа на Ерол Мюмюн в Кърджали | StandartNews.com

Източник: ДПС

Към момента прогнозите са, че Кърджали ще успее да избере кмет още на първи тур при близо 53% обработени протоколи. Това показват данните към 6 ч. тази сутрин, предаде БНТ.

В момента и последната Секционна избирателна комисия предава своя протокол. Всичко вече е в ръцете на "Информационно обслужване", които ще трябва да ги довъведат, за да стане ясен и крайният резултат.

При 53% обработени протоколи - 57,14% за Ерол Мюмюн - кандидата на ДПС за кмет на града. Никола Чанев - кандидатът на ГЕРБ е с 15,57 на сто.

Това, което се забеляза в рамките на вчерашния ден беше, че протича спокойно, без сигнали за сериозни нарушения, но все пак имаше голямо забавяне с протоколите като на други места в страната.

"Забавянето идва от това, че в местите избори се гласува с три протокола. Сгрешените бяха най-вече за протокола за общински съветник, където се касае за преференции", заяви председателката на ОИК.

Според нея това, че сме гласували само с хартиени бюлетини не е затруднило секционните избирателни комисии. "Мисля, че това беше и тяхно улеснение, защото в случая се обработват само хартиени бюлетини", коментира тя.

В края на деня, когато разберем крайният резултат, ще се уточни и броят на недействителните бюлетини от гласуването в Кърджали в рамките на вчерашния ден. "Предполагаме, че до края на деня ще имаме точен резултат", обясни шефката на ОИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай