"Промяната" не дава вот на недоверие, измисли свой план за Главчев

Вотът на недоверие към служебния кабинет не е конституционно обоснован

"Промяната" не дава вот на недоверие, измисли свой план за Главчев | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Ръководството на „Продължаваме Промяната–Демократична България” се събира, за да реши дали да поиска оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента докато коментираше рокадите в служебното правителство.

„Хора с толкова много политически опит направиха толкова много грешки, толкова бързо. За една седмица да дадеш доверие на двама министри, а след това да ги оттеглиш, да имаш министър-председател, който чува от политически лидер коментар, а в следващата минута реагира, а след това политическият лидер, в случая Бойко Борисов, да каже „Това беше чиста случайност”, мисля, че даже е леко хумористично”, заяви Петков.

По отношение на служебното правителство той каза, че нищо не задължавало Главчев да иска оставката на двама министри след реакция на Борисов. Той призова президента да попита има ли обективни факти за искането на тези оставки.

Петков добави, че с удоволствие би подкрепил вота на недоверие към служебния кабинет, но той не бил конституционно обоснован, въпреки това обаче от ПП-ДБ обмисляли свои варианти за контрол върху служебното правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
фатма
преди 1 седмица

мърша

Откажи
мечо
преди 1 седмица

Този глупак Кирил Петков защо не си завре малоумницата в купа пясък и да спре да раздава повече ъкъл в политиката, а да започне да помага на Линда в подготовката на великденските козунаци може пък там да му е призванието.

Откажи