Пробация за купуване на гласове

Пробация за купуване на гласове | StandartNews.com

Стара Загора. Най-лекото наказание – пробация, получи от Старозагорския районен съд общинският лидер на ДПС в Града на липите Юсни Ибрям за купуване на гласове на предсрочните избори през май. На първото и единствено заседание стана ясно, че той е сключил споразумение с прокуратурата, което съдът утвърди.

Така Ибрям се призна за виновен, че е дал по 44 лв. на 9 души от старозагорското с. Хан Аспарухово да си извадят лични карти при условие, че гласуват за ДПС.

„Признах се за виновен, защото ние, ДПС и Атака, сме на власт. Ако бях оправдан, какво щяхте да си кажете вие журналистите – ето те са на власт, оправдават ги, не ги съдят", изуми присъстващите с аргументите си партийният активист.

Иначе той се смята за невинен и за жертва на цигански род от селото. „Не съм дал парите, но няма как да го докажа, друго лице им ги даде, но нали знаете, циганите са като свински черва, много трудно си признават", хвърли Ибрям вината върху хората, чийто вот се е опитал да купи.

Той увери, че остава общински съветник, тъй като по закон трява да напусне местния парламент само ако има осъдителна присъда – лишаване от свобода.

„На тези избори ДПС имаше 3 хил. гласа в Стара Загора, догодина обещавам 5 хил. гласа. Ще ги спечеля с атигация как се съди невинен чоовек", закани се човекът на Лютви Местан.

Според присъдата през следващите 8 месеца той няма право да сменя местожителството си и два пъти в седмицата ще се подписва в полицията. Освен това за превъзпитанието му с него ще работи и пробационен служител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай