Притиснаха Костадинов. Той отговори светкавично

Българските власти са виновни, че България е неприятелска за Русия държава

Притиснаха Костадинов. Той отговори светкавично | StandartNews.com

Защо е взел активно участие в прием, свикан от руската посланичка Елеонора Митрофанова, при положение, че страната ни е обявена от Москва за неприятелска държава? На този настоятелен въпрос на водещия от бТВ Златимир Йочев трябваше да отговаря тази сутрин лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

„Миналата година пак бях на същия прием. Преди две седмици бях в полското посолство. Ако един политик го привикват на закуска, на тайни договорки в посолството, това е съвсем различно нещо. Ако ме поканят в украинското посолство, ще отида, само дето няма да ме поканят”, описа ситуацията Костадинов.

Той обвини българските власти, че, по думите му, те са виновни, че България е неприятелска държава за Русия. Страната ни въведе санкции срещу Москва и след това бяхме включени в списъка на неприятелите, напомни Костадинов.

В интервюто си за бТВ той коментира възможността новият парламент да извърши конституционни промени.

Говорим за конституционни промени от три години. Виждаме как „Продължаваме промяната-Демократична България” представят нашите идеи за свои, оплака се лидерът на "Възраждане".

„Много пъти сме казвали, че можем да разговаряме с абсолютно всички, вече сме го правили. Отбелязахме много порочен факт – за конституционна реформа са нужни 180 гласа, а не 160. Никой не си направи труда да отвори Конституцията. Ако това не се случи, вече отиваме на „втори тур”, където са нужни 160 гласа”, заяви той.

„Готовият проект на ДПС е изключително опасен. Той предвижда няколко неща – да се премахне изискването да нямаш двойно гражданство за позиции като президент, премиер”, допълни Костадин Костадинов.

Той уточни, че три минути след неговата декларация Христо Иванов изтичал в стаята на ДПС. „Няма начин да изтръгнем тази любов към ГЕРБ и ДПС от сърцата на ПП-ДБ.”

„Не харесваме сегашния министър на правосъдието – той е некомпетентен. Който претендира, че разбира от всичко, не разбира от нищо”, смята още Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай