ПП-ДБ (СС): Всички имаме интерес правилата да се спазват

Според тях сега ще има възможност за нормална процедура за избор на комисии

ПП-ДБ (СС): Всички имаме интерес правилата да се спазват | StandartNews.com

Източник: Nova

Абсолютно съгласни сме с връщането на решението от страна на областния управител на София Вяра Тодева за разпределението на комисиите в Столичния общински съвет. Това заявиха на брифинг общински съветници от „Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)”.

„Всички имаме интерес правилата да се спазват. Правилникът за организация на дейността на Общинския съвет изрично разписва строги правила за процедурата – кога се насрочва заседание, кога се внасят доклади, кога се взимат решения. В случая правилникът предвижда, че най-късният момент да се внесе едно предложение, е 16:00 ч. на предходния ден.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ втвърдиха тона. Искат отстраняването на управител

В конкретния случай предложенията за тези решения бяха внесени в 18:38 ч., след началото на заседанието, докато течаха преговорите. Явно толкова бързаха да узаконят „червената сватба” между ГЕРБ, БСП, ИТН и останалите, че след като започна заседанието, г-н Контрера внасяше предложения”, заяви общинският съветник Христо Копаранов.

По думите му сега ще има възможност за нормална процедура на следващото заседание на Столичния общински съвет за избор на комисии.

„Решението на областния управител засяга и избора на заместник-председатели на СОС, които също ще трябва да бъдат избрани”, коментира Симеон Ставрев от ПП-ДБ(Спаси София). Той отрече общинските съветници от групата да имат мнозинство в отхвърления състав на комисиите.

„Имаме една седмица до следващото заседание, спокойно може да седнем, да изговорим нещата, да вкараме доклад в нормален дневен ред, така или иначе знаем, предполагам, че ще са същите номинации за заместник-председатели на СОС, нека изговорим пак спокойно нещата”, призова Ставрев.

„Явно някъде, докато се водеха официалните преговори, се е случил и успореден процес и комисиите бяха разпределени по начин, който се разминаваше от официалните разговори”, заяви Драгомир Иванов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай