Политолози декларираха! Ето кое ще опази сглобката

Евроатлантическото мнозинство трябва да включва ГЕРБ и ДПС

Политолози декларираха! Ето кое ще опази сглобката | StandartNews.com

Конституционните реформи не трябва да бъдат радикални, за да не паднат в Конституционния съд. Мнозинството носи енергията на реформаторския дух и коалицията е възможна. Съдебната реформа е една от знаковите реформи и не се движи от желанието на определени политици, а от европейските ни партньори. тези констатации направи пред бТВ политологът Цветанка Андреева.

Тя изтъкна, че евроатлантическото мнозинство трябва да включва ГЕРБ и ДПС. Допитването до ДПС не е просто задача на ГЕРБ, но и задача на "Продължаваме промяната", смята Андреева. По думите ѝ ДПС е основен съюзник в политиката, но трудно можели да излъчат премиер или министри.

На друго мнение е колежката на Андреева Мария Пиргова, която заяви, че заради нов състав на Висшия съдебен съвет да се променя цялата Конституция е непропорционално. Има амбиция да се покаже конституционно мнозинство. Без служебно правителство няма да се мине, разкритикува Пиргова проекта за промени в Конституцията.

Според нея конституционните поправки няма да бъдат ефективни и нищо няма да изгладят. Не е проблемът в Конституцията, а въпросът е, че тя не се спазва, коментира Пиргова.

Тя смята, че премиерът акад. Николай Денков е слаб министър-председател и на този фон изглежда, че председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски управлява, което не било така.

Кого ще излъжем в Европейската комисия с промените в Конституцията, при положение, че демонстрират слабост и безсилие. Тяхната цел е под ръководство на Асен Василев да се влезе в Еврозоната и да има ускорено икономическо развитие, скептична е Пиргова.

Икономистът Евгений Кънев посочи, че важна крачка в промените в Конституцията е, че ще има контрол върху главния прокурор и как ще функционира служебното правителство, но има и рискови стъпки, които ако не бъдат изчистени, ще влошат демокрацията в страната.

Според Кънев е доста негативна практика президентът да се изказва по определени политики, които се взимат в страната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ness
преди 4 месеца

Искате ли нови усещания в СЕКС?! независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: орален, aналeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двамата, по-добър вкус на спеpма: тя ще иска да яде повече! Вижте----- https://ssur.cc/stimulx

Откажи