Политолог прогнозира докога ще имаме кабинет "Денков-Габриел"

Според него държавният глава основателно изрази критики, че ПП са се дискредитирали

Политолог прогнозира докога ще имаме кабинет "Денков-Габриел" | StandartNews.com

Невъзможно е коалицията между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" да издържи дълго време, категоричен бе пред бТВ близкият до президента Румен Радев политолог Слави Василев.

Според него държавният глава основателно изрази критики, че ПП са се дискредитирали с оглед на пуснатия запис от Радостин Василев. Президентът Радев винаги е бил стожер на собствена и легитимна политика, каза Василев.

Той призова новосформираната коалиция да каже какво точно възнамерява да направи с конституционното мнозинство и точно какви промени иска да направи като промени в Конституцията. Новото мнозинство, в което е включен образът на Бойко Борисов, който се връща на бял кон да управлява държавата, по какъв начин ще се възприеме от хората и от обществото, запита Василев.

Според него новото правителство ще се захване с вътрешнополитическите теми.

Социалният антрополог Харалан Александров отбеляза, че големият победител от съставянето на правителство е Христо Иванов. Така мечтата на Демократична България за съдебна реформа би могла да се осъществи, добави той.

Харалан Александров акцентира, че хората, които се стремят за конституционно мнозинство в парламента са готови да преглътнат егото си и да потърсят подкрепа и от ДПС. Самият факт, че се стигна дотук е невероятно постижение и всички участници в преговорите за съставяне на правителство трябва да бъдат поздравени, призова социалният антрополог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай