Пеевски твърдо подкрепи МВР, поряза мераците на ПП-ДБ

Комисията, която ще внася ПП-ДБ няма да я подкрепим, каза той

* ПП-ДБ искат да закрият полицията

* Няма да обезличаваме държавата, твърдо съм да има държава

* Ясно е на кого е министър Калин Стоянов, той си го каза - на Кирил Петков

* Внасяме предложение за комисия, която да провери министерството на електронното управление

* Вотът беше шоу, загуба на време

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се обяви категорично против създаването на временна комисия в Народното събрание за проверка на фактите и обстоятелствата при полицейското насилие на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз.

"Твърдо седим зад момчетата. Комисията, която ще внася ПП-ДБ няма да я подкрепим. Трябва да има държава. Или ще има държава, или няма да има държава. Има инспекторати, има прокуратура, не мога да разбера как парламентът ще разследва полицаи", възмути се Пеевски.

"Ние не сме разследващ орган. Сутринта казах на господин Петков на Председателски съвет, като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те явно това искат", каза народният представител.

"Какво е направил Калин Стоянов? Защо депутати да разследват полицаи“, запита Пеевски. И заяви в отговор на журналистически въпрос: "Ясно е на кой е министър Калин Стоянов, той си го каза - на Кирил Петков".

Има инспекторати, след инспектората има прокуратура, след нея – съд. Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Представяте ли си – ние ставаме разследващ орган. Това не може да се случи, парламентът няма тези функции. Ние правим законите, по тези закони след това работят ведомствата. Ние сме за това – да им направим закони, коментира Делян Пеевски.

Какъв сигнал даваме? Че другите институции не съществуват. Няма да обезличаваме държавата. Твърдо съм да има държава, категоричен бе той.

„Сега ще се внасят предложения за комисии. И ние ще внесем предложение за комисия, която да разследва министъра на електронното управление… Трябва да има държава - или ще има държава или няма да има", подчерта депутатът. И припомни, че ДПС вече поиска оставката на зам.-министъра на електронното управление заради скандала с изнесения и сниман от него код на машините за гласуване.

Беше ясно, че този вот на недоверие ще бъде отхвърлен – това беше шоу, загуба на време, каза още Пеевски.

Попитан успокоиха ли се отношенията в некоалицията, той отговори: „Както виждате нищо не се е успокоило – най-хубавото предстои”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай