Пеевски с остро писмо до Денков: Не се справяте!

Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски с остро писмо до Денков: Не се справяте! | StandartNews.com

* Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, заяви председателят на ПГ на ДПС

* С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност

* Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме

* Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал

* Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Ако премиерът не може да се справи, да отида да му свърша работата

Г-н Премиер, С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж,  характерно за тези ширини по това време на годината. Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н. Това написа лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в отворено писмо до премиера Николай Денков.

И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна  пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо, допълни той. Пеевски призова Денков да публикува на сайта на правителството телефона на „своя близък познат, почти роднина  – шефа на „Електрохолд“, за да работят аварийните екипи на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони”.

Делян Пеевски заявява, че още днес ще внесе предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти, защото "това недомислие застрашава живота и здравето на болните".

Ето пълния текст на писмото на Делян Пеевски до Николай Денков:

Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж,  характерно за тези ширини по това време на годината.

Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна  пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо.

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС

 

 

 

 • Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, заяви председателят на ПГ на ДПС
 • С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност
 • Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме
 • Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
 • Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората
  • Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, заяви председателят на ПГ на ДПС
  • С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност
  • Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме
  • Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
  • Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 2 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи