Пеевски: Ако премиерът не може да се справи, да отида да му свърша работата

След 3 месеца Денков няма да е премиер, каза лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Ако премиерът не може да се справи, да отида да му свърша работата | StandartNews.com

 

  • След 3 месеца Денков няма да е премиер, каза лидерът на ПГ на ДПС
  • Как е решил Денков, че ще останем без бюджет на Здравната каса? Той като какъв се бърка в работата на парламента
  • Ако има продажба на държавна земя – ние ще го спрем и ще бъдем абсолютно против
  • Не искам ДПС да участва в популизъм

Ако премиерът не може да се справи, да отида да му свърша работата. Аз мога да я свърша. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. И отсече: "На Денков срокът му изтече, след три месеца няма да е премиер повече."

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с остро писмо до Денков: Не се справяте!

Как е решил Денков, че ще останем без бюджет на Здравната каса? Той като какъв се бърка в работата на парламента, попита Пеевски. И заяви: „Има определени неща, разглеждаме ги, няма нищо фатално, ще има бюджет Здравната каса”.

Между първо и второ четене ще прекроим нещата. Притесняват ни тези обществените поръчки за онколекарствата. Имаме неща – нека да ги разгледаме спокойно, ще ви ги обявим, обясни председателят на ПГ на ДПС.

Да не се напряга прекалено премиерът, да си върши другата работа, която не си я върши. Виждате какво се случва – хората бедстват 4 дни без електричество. Той не работи нищо този човек – да си свърши оперативната работа, отсече Пеевски.

Целта ми е да започне да си върши работата. Той не си върши работата като премиер. 4 дена вие видяхте ли нещо да работи този премиер? Седнал в уютното си кабинетче. Седи там, нещо разпорежда онлайн… това  е несериозно, категоричен бе председателят на ПГ на ДПС.

Той попита журналистите дали следят рейтингите на политиците. Премиерът има по-ниско доверие от кабинета на Виденов. Това нормално ли, попита Пеевски. И в отговор на въпрос за рейтинга на Народното събрание обяви: „Парламентът ще има все по-високо доверие, бъдете сигурни!”

Аз казах – ако трябва, мога да отида за един месец да пробвам, и ако нещата са по-успешни и рейтингът е по-висок, мога да остана, каза още Делян Пеевски.

А на въпроса дали ще поиска вот на недоверие отговори: „След три месеца той няма да е премиер. Срокът му изтече”.

Попитан как ще коментира заканата на Румен Радев да наложи вето на бюджета, народният представител заяви: Популизъм!

Ако има продажба на държавна земя – ние ще го спрем и ще бъдем абсолютно против. На година наемите от тази земя са 90 млн. лева. Защо ще се продават държавните терени. Това е абсурд, категоричен бе Пеевски.

Той обясни, че се е отказал от комисия, която да проверява министерството на електронното управление заради изтичането на изборните кодове, защото има разследващи органи и парламентът не бива да се меси в работата им. Прецених, че по-правилното е да оставим прокуратурата да разследва. Защото всичко става популизъм. Не искам ДПС да участва в популизъм, категоричен бе Делян Пеевски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай