Пеевски: Отиваме на избори, другото е фарс и мъка

Най-смешно ще бъде, ако в кампанията се отричаме едни от други, заяви лидерът на ДПС

Ясно е, че страната отива към избори, категорично заяви в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делян Пеевски.

"В случая е ясно, че отиваме на избори, всичко друго, което се случва е някакъв фарс и мъка", коментира той.

"Нека да запазят достойнството си всички и да отидем да видим какво доверие ще ни дадат хората", призова Пеевски.

Както чух, господин Борисов изключи втори мандат, аз изключвам третия, ако е при ДПС, обясни Делян Пеевски. Ние направихме всичко, което трябва да няма избори. Видяхте, стояхме отстрани, по никакъв начин не се намесвахме, но както видяхте, те не се разбраха.

Според мен „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, коментира Делян Пеевски. Просто те не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни с тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, ако се разберат, че ние ще продължим да подкрепяме, защото България не е хубаво да изпада в безвремието на предсрочни избори, допълни председателят на ДПС.

Делян Пеевски припомни, че формацията не се е намесвала в преговорите, освен по отношение на споразумението в частта с конституционното мнозинство за тези органи, които изискват 160 гласа.

Пеевски отговори и на репликата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото ПП-ДБ са близки с ДПС. Според Пеевски това са заигравки и той допълни, че и той лично, и Борисов са били свидетели на всичко, случило се през последните девет месеца.

"Точно г-н Борисов да обяснява за близост с ПП е леко смешно. Близост имаме и с него, и с тях, 9 месеца работихме заедно всеки ден. Такива закачки - той е бил свидетел, но и аз съм бил свидетел на всичко. Най-смешно ще бъде, ако в кампанията се отричаме едни от други. Ще почне едно говорене кой на кой е близък и само да подчертая - интимно близки не сме", каза още той. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай