Пеевски: Няма логика заради един министър да не се случи ротацията

"Продължаваме промяната" трябва да преживеят, че няма да имат този министър

Пеевски: Няма логика заради един министър да не се случи ротацията | StandartNews.com

Няма логика заради един министър на външните работи да не се случи ротацията, заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"Продължаваме промяната" трябва да преживеят, че няма да имат този министър. ГЕРБ има само един министър и това е външният министър. Г-н Борисов като лидер трябва да реши кой да е този министър", допълни Пеевски.

Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ може да реши кой да е министър на външните работи. Ако той реши, Мария Габриел ще бъде премиер и външен министър, ако реши друг кандидат да сложи – ще го сложи. Това министерство е на ГЕРБ, каза още Пеевски.

Това си е решение на г-н Борисов, коментира той изказването на лидера на ГЕРБ, че ще предложат друг външен министър, ако от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) не се съгласят с това Мария Габриел да е премиер и външен министър. 

Ако решат, ще има ротация, ако не решат – няма да има ротация. Ако решат, ще има избори, което също не е проблем. ДПС би се радвало на избори две в едно. Ние сме готови за избори, така че да ги направим и да видим как ще ги подреди народът, посочи председателят на ПГ на ДПС.

Кой им спасява нещата, като има проблеми с другите партии?! Аз им ги спасявам. Ние работим заедно. Просто в правителството ние не искаме да участваме. Имали сме предложения за министри, за зам.-министри, ние не желаем да участваме. Но в парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьор за да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят, отсече Пеевски.

Това лицемерие трябва да приключи, кой, кого, къде води. Малко взехме да ставаме като гаджета. Аз мъже не харесвам, пошегува се Делян Пеевски. Питате в чий кабинет се виждаме? Виждаме се в моя кабинет, Кирил Петков идва. После аз ходя в неговия, заедно ходим при Борисов -  ние по цял ден сме заедно, обясни председателят на ПГ на ДПС.

Попитан кой му е по-близък – Петков или Борисов, Пеевски отговори: Близък, нали говорим за политически? И двамата са ми много близки. И двамата много ги обичам.

"Ние не желаем да участваме в правителството. В парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьора да се случват нещата", добави Пеевски. Той бе категоричен, че ДПС иска България да има евроатлантическо мнозинство и евроатлантическо правителство. 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Бай....
преди 2 месеца

Само лимончето в устата му липсва на шопара !

Откажи