Откриха паметник на балканските изселници в Турция

Депутатите от ДПС Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев присъстваха на церемонията

Откриха паметник на балканските изселници в Турция | StandartNews.com

Народните представители от 46-ия парламент Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев присъстваха на откриването на паметник на балканските изселници в Република Турция. Тържествената церемония се организира от Община Люлебургас, област Тракия и се състоя в градския парк на града. Гости на форума бяха председателят на Републиканската народна партия/CHP/ Кемал Кълъчдароглу, заместник-председателят на CHP и говорител на партията Фаик Озтрак, народни представители в турския меджлис, кметове на общини, председатели на изселнически организации, представители на различни политически партии в южната ни съседка.

Преди откриването представителите на ДПС разговаряха с председателя на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу, като предадоха поздравите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и ръководството на партията.

Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев проведоха работни срещи с председателя на Дружеството на балканските изселници в Къркларели Ерол Атеш, председателя на Дружеството на румелийските турци в Бабаески Фатма Йозджан и председателя на Балгьоч за Люлебургас, Тракия Вели Онер. Гостите от България изразиха готовност за по-чести контакти с дружествата и техните представители, както и желание за съвместните прояви в различни сфери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай