От пресцентъра на МС: Кабинетът встъпва в длъжност в 14ч.

От пресцентъра на МС: Кабинетът встъпва в длъжност в 14ч. | StandartNews.com

София. Изненадващо съобщение бе разпратено до редакциите, включително и до агенция Стандарт Нюз, от пресцентъра на Министерския съвет.

В него се съобщава: Церемонията по встъпване в длъжност на новото правителство ще се състои в Гранитната зала на Министерския съвет след приемане на решението на Народното събрание за избора му. Очаква се нейното начало да е в 14 часа".

В съобщението се посочва кога и как е осигурен достъпът на журналисти в сградата на "Дондуков" 1.

След серия от изказвания на парламентарно представените партийни лидери днес не стана ясно дали утре кабинетът "Орешарски" ще мине в Народното събрание. Гласовете на Коалиция за България и на ДПС са 120, а при пълен кворум, ще са необходими поне 121 гласа. Бойко Борисов вече обяви, че ГЕРБ няма да се регистрират в началото на пленарното заседане, а само ще присъстват в залата. Това направи решаваща позицията на Атака. От партията на Волен Сидеров, обаче, се отказаха да решат тази вечер дали ще гласуват за кабинета и отложиха решението си за утре сутринта преди заседанието в НС. Така съдбата на новия програмен кабинет може да се окаже в ръцете на най-малката парламентарна група в 42-рото народно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай