Офроуд „Видими резултати“ по улиците на „Слатина“

Офроуд „Видими резултати“ по улиците на „Слатина“ | StandartNews.com

Офроуд в сърцето на София, под надслов „Видими резултати", организираха кандидатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за жителите на столичните квартали „Гео Милев", „Редута" и „Слатина". За място на състезанието беше избрана улица „Безименна", която води към спортен комплекс „Академик". Преди началото, съдийската бригада маркира с червена боя 54 дупки върху 100-метров пътен участък. Въпреки завидните шофьорски умения, никой от участниците не успя да постигне целта – да премине през трасето, без да попадне в нито една яма.

„Това е всекидневието на жителите на района", изтъкна кандидатът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за кмет на „Слатина" – 36-годишната Елица Иванова. Тя и кандидатът за общински съветник от района – 29-годишният Иван Пешев, са направили каталог с 300 снимки на вътрешнокварталната улична мрежа. Албумът беше връчен на кандидата за кмет на София проф. Михаил Мирчев с поръчение да го предаде на досегашните софийски управляващи, ако се появят на предизборни дебати с него.

„Въпреки, че улиците в „Слатина" си приличат като две дупки с вода и офроудът можеше да се проведе на още десетки подобни места, мястото му не е избрано случайно", обясни Елица Иванова. Тя подчерта, че улицата няма име и вероятно не съществува за Общината, въпреки че е единствената шосейна връзка с града за жителите на големия общинския блок № 3, както и за хората, които ползват спортните съоръжения на „Академик".

„Всички сме потърпевши от видимите резултати от управлението на ГЕРБ", заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Калоян Паргов, който припомни активните действия на общинарите – социалисти за отстраняването от длъжност на доскорошната районна кметица на „Слатина" Антоанета Апостолова.

Според Паргов, кампанията на левицата „Другото лице на София" вече дава резултат – всички кандидати изведнъж започнаха да говорят за крайните квартали и за окаяното състояние на тротоари, улици и околоблокови пространства. Паргов припомни, че подобряването на жизнената среда там, където хората живеят и прекарват по-голямата част от времето си, е приоритет на БСП.

След награждаването на победителите в офроуд - състезанието, кандидатите на БСП запретнаха ръкави и запълниха с асфалт най-дълбоката дупка, точно преди завоя към централния вход на стадион „Академик".

На събитието присъстваха и народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев и Георги Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай