Офицер от ДС разби Радев за коронаскандала

Румен Радев направи грешка с думите си за "активно мероприятие, каза подполковник Илиев

Офицер от ДС разби Радев за коронаскандала | StandartNews.com

Офицер от ДС разби Румен Радев за коронаскандала, в който президентът сам се забърква, укривайки от Естония информацията, че преди да пристегне в Талин е имал контакт със заразен.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът расте. Дуда с К-19 след среща с Радев

Румен Радев направи грешка с думите си за "активно мероприятие", подполковникът от ДС Илия Илиев в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3. След позорното си завръщане от Талин Радев заяви, че „доброжелатели му направили активно мероприятие”.  На президента му липсват съветници. Около него няма хора, които да го подготвят, научат и обяснят картинката. Затова прави често грешки, коментира още Илиев.

Човекът в епидемия е едновременно жертва, защото може да се разболее и враг, защото може да ни зарази.  Пандемията има катастрофичен ефект върху част от хората и оттам идва отрицанието, анализира ситуацията с коронавируса у нас Илиев.

Според него маските предизвикаха рязко нарастване на психопатологичната симптоматика в обществото. Много хора го възприемат като божие наказание, а други като биологично оръжие. "Маската скрива по-голяма част от лицето и ни пречи да разбираме намерението на отсрещния. Чисто психологическо това е важно за индивида. Най-естественото поведение е човек да се покаже и докаже на другите.", каза още офицерът. И добави: Горенето на маски също е желание за изява.

 По отношението на спазването на правилата, когато българите са в чужбина подполковникът от ДС каза, че е заради страха от глоба. Тук няма такива страхове.

За протестите у нас той каза, че целта е била да се имитират събития в Европа по повод мерките срещу коронавируса. Там също се прави с натиск върху полицията. Те имаха за цел да задействат останалата част, които са недоволни въобще. Има малка група, която се опитва да организира всичко това, но и тази група е разединена. Определени приватизатори организират протестите, защото прокуратурата ги разследва за сделки, категоричен бе Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай