Скандалът расте. Дуда с К-19 след среща с Радев

Новината съобщи ВВС

Скандалът расте. Дуда с К-19 след среща с Радев | StandartNews.com

Коронаскандалът около президента Румен Радев се разраства. ВВС гръмна, че полският президент Анджей Дуда е с коронавирус след среща с българския си колега Румен Радев в естонската столица Талин.

ВИЖ ОЩЕ:Честта на Радев потъна в Три морета

„Дуда е дал положителен тест за коронавирус. Въпреки че не е ясно кога г-н Дуда се е заразил с вируса, той е присъствал на събитие в Талин в понеделник, където се е срещнал с българския президент Румен Радев, който по-късно е влязъл в карантина", отбелязва ВВС.

ВИЖ ОЩЕ: Коронавъзелът около Радев се затяга. Нови детайли

Говорителят на полския президент също е заразен с коронавирус и съобщи в Туитър, че се изолира в карантина. "Резултатът от теста е положителен, президентът се чувства добре. В непрекъснат контакт сме със здравните служби", съобщи говорителят на Дуда Спихалски.

В петък 48-годишният Анджей Дуда посетил полева болница, която се изгражда на националния стадион в столицата Варшава. На снимките той беше с маска при среща с работниците там, уточнява ВВС. Президентът се срещнал и с 19-годишната тенис звезда Ига Швьонтек, спечелила турнира „Ролан Гарос” тази година, и ѝ връчил Златен кръст за заслуги за спортни постижения.

 "Нито аз, нито членове на екипа ми имаме симптоми на коронавирус. Редовно се тестваме. Ще излезем в карантина, както са правилата", написа тенисистката в Туитър. Дуда е сред шепата световни лидери, които се заразиха с COVID-19, сред които американският президент Доналд Тръмп и британският премиер Борис Джонсън.

 Анджей Дуда участва заедно с Радев на срещата за инициативата "Три морета" в естонската столица. Българският президент бе принуден да прекъсне визитата си, след като домакините разбрали, че в България е контактувал със заразен от коравирус - шефът на ВВС ген. Димитър Петров. В делегацията на Радев бе журналистката от бТВ Габриела Наплатанова, чийто съпруг – бригаден генерал Николай Русев, шеф на „Граф Игнатиево” бе приет във ВМА с коронавирус. Той също е бил на събитието на Военно-въздушните сили заедно с Румен Радев и ген. Петров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай