Коронавъзелът около Радев се затяга. Нови детайли

Командирът на "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев, съпругата му до президента в Талин

Коронавъзелът около Радев се затяга. Нови детайли | StandartNews.com

Коронавъзелът около президента Румен Радев се затяга. Още един генерал от най-близкото му обкръжение се оказа с коронавирус. Командирът на "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев, който е близък приятел на Радев, е приет във ВМА със сериозни симптоми на коронавирус, съобщи Нова тв.

Ген. Русев, който наскоро пое ръководството на "Граф Игнатиево", е бил откаран с линейка в болницата. Там все още се лекува и ген. Димитър Петров - шефът на Военновъзушните сили, който даде положителен тест за коронавирус още в неделя.

Двамата генерали са били един до друг на тържествата по повод празника на ВВС миналия петък, на които присъстваха още президентът Румен Радев, военният министър Красимир Каракачанов и началникът на отбраната Ефтим Ефтимов. Именно заради положителния тест за коронавирус на ген. Димитър Петров Радев бе върнат от Естония, след като в Талин разбрали, че е контактувал със заразен. Президентът нарече това "активно мероприятие на доброжелатели" и обяви, че след връщането си от Естония има два отрицателни PCR-а. Но така и не обясни, защо е скрил информация от домакините си и така изложи България.

Радев отрече да е бил поставян под карантина  в Талин, но цялата българска делегация от 33-ма души остана изолирана в хотела си.  

Но...като част от делегацията бе журналистката от бТВ Габриела Наплатанова, съпруга на ген. Николай Русев.

В четвъртък от Министерството на отбраната съобщиха, че всички контактни на ген. Димитър Петров са уведомени за положителния му PCR тест за коронавирус. Ако е така, освен Радев, ген. Русев и съпругата му също е трябвало да се изолират. Наплатанова обаче е заминала за Талин заедно с оператор. Случайно или не втори ден в София се върти информацията, че нюзрума на бТВ има случаи на коронавирус. ПИК дори съобщи, че шефът на новините Венелин Петков заплашвал с уволнение всеки, който разкрие информацията на ковид случаите в бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай