Обрат за газа! Деси Атанасова внася най-важното решение

Пробутаха ни текст, който ни скара със съседите, отсече Борисов

Обрат за газа! Деси Атанасова внася най-важното решение | StandartNews.com

Обрат за транзитната такса за газа, която вече седмица поражда напрежение между България, Сърбия и унгария. Александър Вучич и Виктор Обран остро реагирата срещу таксата и настояха България да я премахне.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов с пророчески думи. Било, каквото било. Ще бъде, както беше

Гласували сме да се вдигне цената за "Газпром", не да се караме със съседите, заяви в Русе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И възложи специална задача на шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова - това решение веднага да бъде поправено.

"Между първо и второ четене си пробутаха един текст, който ни скарва с всички съседи. Изяснявам - не сме се съгласявали добросъседството с Турция, Унгария, Словакия, Австрия да го разваляме. Защото от две от тях зависим пряко за Шенген", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Делян Добрев каза, че сме го проспали. Прав е, трябва да се поправим", коментира Борисов. И се обърна към Десислава Атанасова: „Задължавам те да следиш този текст в Закона за енергетиката, с който ни скарват с всички държави. Зависим от много държави за Шенген, но ние гласувахме този текст. Тук мога да се върна към девиза на ПП-ДБ в София за ремонта на ремонта, което не е вярно, защото за паветата си има гаранции в договорите. Но в законите ремонтите на ремонтите, Деси, няма да ги допускаме повече. Признавам си вината - да, сгрешихме и ги гласувахме. Но кога стана това - след 18 ч. вечерта. Мислите си, че е лесно, но не е. До среднощ карат, правят извънредни комисии”.

Имаме всички инструменти като държава към "Лукойл". Факт е обаче, че по 1 лв. от нашите джобове отива в Руската федерация. Над 6 млрд. лв. от българския джоб са отишли при тях. Това са цифрите и, уважаеми медии, вие можете да ги намерите в НСИ. Интервюта може да дава всеки, но те ще бъдат по веднъж, защото ще бъдат опровергани. Дерогация има и бензинът и нафтата минаха 3 лв., така че и със, и без дерогация, вашият 1 лв. се взема, настоя Борисов.

Следващата седмица ще внесем проект на решение за отнемане на дерогацията на "Лукойл", обяви Десислава Атанасова.

Борисов даде още едно поръчение на своите – да се захванат с електронните рецепти и породения от тях хаос.

Ако хаоса с електронните рецепти го беше направила Деси Атанасова, още тази вечер нямаше да е министър. А днес един министър техен обяснява, че нямало нужда да прави разяснителна кампания. Искам да го извикате и да го питате с Ангелов, щом няма на народа да разяснява, да разясни на вас. В Министерството на здравеопазването ГЕРБ няма и зам.-министър дори. И шефът на НЗОК е излъчен от тях. Ако аз бях от Русе, единственият извод, който бих си направил, е да върна кмета на ГЕРБ, настоя бившият премиер.

Помните ли имаше един министър на културата, сигурно, ако ви изпитам, няма да се сетите. Но той казваше: "щастлив петък, весел уикенд" - шеговито припомни Борисов малко преди да слезе от сцената и заръча - Генерале, стягайте се и докажете, че русенци винаги са били първите, които са давали сигнали в България, че нещо не е наред. И сега дайте отново този сигнал.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай