НС не събра кворум за начало на пленарното заседание

НС не събра кворум за начало на пленарното заседание | StandartNews.com

София. Парламентът не можа да стартира своята работа в 9.00 часа. Причината е липса на кворум от 121 депутати в пленарната зала. Депутати от парламентарната група на ГЕРБ не са се явили в залата, липсват и от БСП и ДПС.

В началото на работния ден в залата се регистрираха 118 депутати, а за начало на заседанието е нужен кворум от 121 души.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков взе решение да отложи регистрацията с 25 минути, за да се събере кворум.

Днес депутатите трябва да продължат приемането на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

След пауза 15 минути необходимият брой депутати се регистрираха и светлинното табло отчете, че заседанието може да се проведе. Според дневния ред избраниците трябваше да продължат с приеманетио на правилника си за работа.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обаче излезе на трибуната и от името на парламентарната група заяви, че останалите партии "правят каквото си искат в парламента". Борисов обвини лидера на Атака Волен Сидеров, че провокира излишно напрежение в пленарна зала и накрая отсече, че изкарва депутатите си от заседанията на парламента. Ще се срещаме с хората, ще работим, но не в парламента, обясни Борисoв. Плътно зад него бе и заместникът му Цветан Цветанов, на когото се очаква да му бъде повдигнато обвинение за незаконно подслушване.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай