Нинова: Няма да съм кандидат за президент

Нинова: Няма да съм кандидат за президент | StandartNews.com

Няма да съм кандидатът за президент на БСП. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на Нова телевизия. И припомни резултатите от вътрешното допитване в партията за президентската двойка.

„Бих казала да тушираме емоциите и да свалим егото, защото имаме много по-важна задача - да обединим левицата, да имаме обща цел и да дадем друг път на България", коментира тя по повод напрежението между БСП и АБВ вчера.

„Предстои да номинираме имената в БСП и да проведем разговорите с другите партии - АБВ и „Движение 21" и тогава ще продължим. Наистина лидерите на партиите да не поставят въпроса те да са кандидат-президенти", добави Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че вчера е разговаряла с Татяна Дончева и я е поканила на среща другата седмица. „Ще предложим проект за платформа за президентските избори. Има неща, които ни обединяват в ляво има и такива, които ни разделят", коментира още тя.

12,3% от участвалите във вътрешнопартийното допитване искат съвместни действия с ДПС за президентските избори. "Не предвиждаме разговори, защото процентът е нисък. За мен не е изненадващ този резултат, според мен ще излезе този резултат от смесените региони", категорична бе Нинова.

Ще се опитаме на Бузлуджа на 30 юли да имаме двойка. През това време трябва да минат конференциите на другите партиите. Не го приемайте за 100% обещание. Ако не успеем дотогава,  Националният съвет на БСП ние дал 31 август. Ще се опитаме по-рано от уважение към хората, каза Нинова. "Не се притесняваме, че кандидатът ни ще бъде подложен на компроматна война", добави лидерът на БСП.

Още днес БСП ще предложи в парламента президентските избори да се проведат на 23 октомври, стана ясно още от думите на Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай