Нинова се радва. Съдебно решение подкрепи нейна политика

Лидерката на БСП е доволна от решение, свързано според нея с джендър идеологията

Нинова се радва. Съдебно решение подкрепи нейна политика | StandartNews.com

Върховният касационен съд вчера реши: "Действащото право в България не предвижда възможност съдът да допусне промяна на данните относно пола, името и единния граждански номер в актовете за гражданско състояние на молител, който твърди, че е транссексуален". Това пише лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

"Искам да попитам привържениците на Истанбулската конвенция и джендър идеологията следното: “Уважавате ли върховенството на закона?“, пита тя.

"Чух много обвинения срещу БСП и мен в частност, че темата не е важна и актуална. Ако е така, защо само преди дни Европейският парламент прие резолюция, с която призовава държавите членки ВЕДНАГА да приемат Истанбулската конвенция, както и възможността Съветът да я ратифицира от името на всички, макар и да не са съгласни?", заявява още тя.

"Имаме ли сили и характер да кажем ясно: за нас българите децата и семейството са ценност, а Конституцията на страната и върховенството на закона стоят над всичко. Поздравления на ВКС за решението", завършва лидерът на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай