Нинова се оплака, че била употребена от президента

Предаде на новия служебен министър папка с 200 заявления за износ на оръжия

Нинова се оплака, че била употребена от президента | StandartNews.com

За една година президентът два пъти употреби и предаде социалистите, заяви вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова при предаването на властта в икономическото министерство.

С действията си само за един час президентът свърши това, което аз не успях за една година - отвори очите на социалистите, че  два пъти ги употреби, за да дойде на власт, и два пъти ги предаде, подчерта лидерът на БСП.

Очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да се злепоставя БСП, заяви Нинова в отговор на журналистически въпрос.

В стола на Нинова сяда Никола Стоянов. Той бе председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, когото Нинова уволни за корупция.

Доказахме, че държавните предприятия може да се управляват ефективно, заяви вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова. Оставихме предприятията с 20 млн. лв. дивидент и върнати кредити, подчерта тя в началото на изложението си.

Направихме 13 000 проверки с една цел - защита на потребителя, отчете тя.

Нинова остави на своя приемник папка с казуса "Язовири". Спрях 20 концесии за даване на язовири, подчерта тя. И препоръча на Стоянов да не дава тези концесии.

Корнелия Нинова се спря и на темата "износ на оръжие за Украйна". 

От 27 юни не е провеждана комисия (за износ на оръжие - б.р.), има натрупани над 200 заявления за близо 1 млрд. евро, които чакат решение. Около 6 млн. евро са за Полша. Ще следя всеки ден закъде тръгва това оръжие, предупреди Нинова.

И един патрон като излезе за Полша, ще питам - имате ли гаранции, че не отива в Украйна, имате ли гаранции, че няма комисионни, продължи Корнелия Нинова.

Идеята ни е всичко, което е направено да продължи и да се надгради, каза новият министър Никола Стоянов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай