Сряда,

Нинова с първи думи за записите на Радостин Василев

От: Агенция Стандарт -
2306
Нинова с първи думи за записите на Радостин Василев
A
A
A

Корнелия Нинова коментира записите, които Радостин Василев разпространи на пресконференция днес. 

"Става дума за скрити договорки на коалицията на имунитетите. От тези записи се чува абсолютен международен скандал. Дали ще подкрепят една бъдеща коалиция на първите две сили. Сложихте България на дъното, съсипахте ценностите на ЕС", заяви лидерът на БСП.

"Как мислите, че Урсула фон дер Лайен и Г-7 гледат на твърденията, че участват в съставянето на правителство в България. Поредната черна точка за България. Как мислите, че гледат на влизането в еврозоната, заобикаляйки правилата. Как се чувстват тези лидери днес и дали ще подкрепят такава бъдеще коалиция на омертата, имунитетите и т.н. Става дума за отказ от национален суверенитет - изречението за смяна на шефовете на службите с такива, съгласуване с посолствата", каза Нинова. 

"Какво става с вас, хора? От енергията за промяна и от площадите вие станахте пералня за Борисов. Ако пуснем народът да гласува както иска, ние ще сме между 7 и 10 процента. Ако има истинска народна воля, ще бъдете между 7 и 10 процента. Времето доказа какво сте правили. Ние сега да вземем да се коалираме и да направим "Възраждане" първа сила. "Възраждане" участвате ли в това нещо. Много въпроси, които почти нямат нужда от отговори", подчерта още Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.  

"Това, което направихте днес, нарушавайки всички закони, внасяйки НПК. Защо го правите? Заради всичко това - целта да се направи промени в конституцията, да изперете Борисов, взимайки главата на Гешев, за да се покрие. Вие правите парламентарен преврат. Ние сме казали, че Гешев трябва да си ходи и оставаме на тази позиция. Реформа трябва да има, но не с тази цел, защото тя сега е да изперете Борисов и да смените Гешев с Пешев", коментира още лидерът на БСП. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Костадинов подскочи! Ответен удар срещу Асен и Кирил

Светкавичен отговор! Христо Иванов проговори за имунитета на Борисов

Асен Василев: Спецслужбите са наши

Нова бомба от Р. Василев! Кой го заплаши

Радостин Василев пусна записа! Разтресе "Промянта"

Радостин Василев напуска ПП-ДБ, разкри дълбоката държава


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com