Нова бомба от Р. Василев! Кой го заплаши

Още разкрития от пресконференцията

Нова бомба от Р. Василев! Кой го заплаши | StandartNews.com

Радостин Василев разкри, че имало заплаха срещу него. Това той разкри по време на пресконференцията, на коят осъобщи, че напуска парламентарната група на ПП-ДБ. 

ВИЖ ОЩЕ: Радостин Василев пусна записа! Разтресе "Промянта"

"Обади ми се шефа на ДАНС, който ми каза, че имало сигнал за заплаха от най-високо ниво за мен. Искали да ми навредят. Това е единственият ми досег със службите, че ще се предприемат действия по превенция. Не е коментирано с президента и извънземните", разкри той.  

Василев каза, че Петков го е попитал готов ли е да направи крачка настрани в името на това да има правителство и той е отговорил, че ще го направи, но при условие кой ще бъде министър на спорта. 

ВИЖ ОЩЕ: Радостин Василев напуска ПП-ДБ, разкри дълбоката държава

"Денков каза, че си е избрал министър и ми даде името на корупционер. С четирима колеги отидохме в централата на ПП и след разговори с Петков стигнахме до Димитър Илиев, който е страхотен. Той обаче каза, че не може да подкрепи това, защото е противно на принципите му. Аз не мога да бъда министър в правителство с ГЕРБ, нито в правителство на малцинството, подкрепено от ГЕРБ", сподели още Василев. 

"Никога досега държава от ЕС или НАТО не е искала от нас да координира ръководителите на службите си. Вероятно сте чели законите за ДАНС и разузнаването, знаете как стават избора, назначаването и уволняването. Идеята някое име да бъде консултирано е антидържавна и влиза в рамките на Наказателния кодекс. Друг е въпросът, че в последните 20 години има случаи, в които се преценява приемливостта и неприемливостта на лице. Но да бъде предоставен списък, който да се консултира, покрива няколко члена от НК. Записът ще е свободно разпространен и сигурно и прокуратурата ще се поинтересува от него", обясни още Радулов. 

Той разкрива, че в записа се чува как Василев заявява, че правителството ще изтрае само една година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай