Радостин Василев пусна записа! Разтресе "Промянта"

Напрежението расте

Радостин Василев пусна записа! Разтресе "Промянта" | StandartNews.com

Радостин Василев пусна на пресконференция запис от националния съвет на "Продължаваме промянта".

ВИЖ ОЩЕ: Радостин Василев напуска ПП-ДБ, разкри дълбоката държава

"В неделя, 21, аз получих мейл от председателката на НС на ПП Таня Султанова, че ще се проведе Национален съвет, на който аз не съм член, и това ще бъде важно събиране, което ще се проведе онлайн и някакви хора ще бъдат на "Чаталджа". Събирането започна в 22:15, аз издържах до вечерта, защото имам ученик. Записах онлайн цялото събитие - Националния съвет с над 50 участника. Легнах си в 12 и половина, а след това отвратителното се е казало. Записът е 4 часа и половина. Не знам какво говори Кирил Петков. Ето ги, дълбоката държава. Изслушах записа и бях потресен. Събрах управителния съвет, 15 човека изслушахме този запис и се чудехме какво да правим след като се случва това, което се случва и решихме, че не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Записан е на моя таблет и ще го предоставя на всички журналисти в пълен размер. Доколкото ни позволяват нашите умения направихме кратък обзор, за да видите най-сериозните проблеми. Целият запис ще ви го предоставим чрез линк, за да го изслушате и да видите как точно когато трябва да покажеш, че си заслужил гласовете на избирателите си, падаш в тази омерта", посочи той. 

"Гадно е човек да преживява предателство за втори път и не смятам повече да участвам в чужди проекти. Ще пусна да чуете кратък пасаж, който показва какво е намерението на НС. Чуват се жени, деца, кучета лаят. Гледат се гласуванията и как се опитват да излъжат обществото. Успокоявам пак Кирил Петков - не е от спални, апартаменти, не е тайно. Не искам да знам какво си говорят в тесен кръг Кирил, Асен, Лорер и Лена. Доверието ми към Кирил като коректен човек, борец", каза Василев. 

На записите се чува как Петков обяснява на приближените си, че Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, но не и за еврозона на този етап. Той казва, че България не отговаря на критериите за влизане в еврозона, но тя му е обещала да влезем по друг начин и вмята шеговито, че ЕС не се води само от морални ценности.

Асен Василев допълва, че имената са синхронизирани с посолството. По думите на Петков Борисов не е искал към момента да има главен прокурор. На записа се чува как ПП обсъждат какво би станало, ако се поиска арест на Борисов. 

"Ако се въведат практики от ЕС, поне 6 месеца ще се влачи имунитета на Бойко. Ако не са отстранили Гешев като главен прокурор, Борисов няма да иска да ходи на избори", заявява още бившият финансов министър.  

"Той не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко "ала-бала" през президента", посочва Петков. 

Василев обеща да пусне целия запис, който медиите да изтеглят и да изслушат. 

"Ти казваш на 50 човека, че ГЕРБ не ти е враг и 50 човека мълчат. Вие ще чуете изказванията и на други хора. Явор Божанков е много интересен. Умните мълчаха, а глупавите говореха. Това е най-чистият вариант да дадеш държавата на руската пропаганда. Почвам да се чудя дали това не са шпиони на Русия, вкарани в България, които да издигнат на власт "Възраждане", които са много опасни за България. Не може да си васал на Русия, да консултираш шефа на ДАНС с американското правителство и да говориш, че си независим. Сега всички разбират, че не сме направили нещо страшно, а разкрихме разговор на НС, на който аз не съм член и вероятно по погрешка са ме поканили", констатира Радостин Василев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай