Сряда,

Радостин Василев напуска ПП-ДБ, разкри дълбоката държава

От: Агенция Стандарт, сн. БНТ -
1878
Радостин Василев напуска ПП-ДБ, разкри дълбоката държава
A
A
A

Радостин Василев обяви, че ще гласува против ротационното правителство "Денков-Габриел" и че напуска парламентарната група на ПП-ДБ.

"ПП не се интересуват от избирателите си, а от това да упражняват власт. Злото, което стои зад ъгъла ги карало да правят коалиция с ГЕРБ. Това е коалиция и всички го знаят. Мария Габриел ще бъде министър-председател след 9 месеца", заяви Радостин Василев по време на пресконференция в БТА. 

"Аз не мога да допусна такова предателство, защото голяма част от ПП са получили одобрение, защото ще управляват без ГЕРБ. Българите бяха по площадите, за да се бори с модела на ГЕРБ. ГЕРБ свали правителството на ПП и направи за смях Кирил Петков пред цяла България. Независимо от всички заявки за джентълменско споразумение, не може да имаме доверие на тези хора за съдебна реформа. Ти правиш правителство с ясното съзнание, че си унищожен след като направиш коалиция с ГЕРБ, значи има някакъв задкулизъм", каза още той. 

"Да търсиш дълбоката държава при мен или г-н Радулов, е пълна глупост. Твърденията, че са правени записи, това са пълни лъжи. Никой не е правил, нито в стаята, нито в държавата. Г-н Петков беше доста уплашен и явно се притеснява от записи, с които аз не разполагам. Ако някой се опитва да заблуди, че аз съм предател, нека припомним какво стана с ИТН. Помолих една кратка ретроспекция, явно коалицията с ГЕРБ е планирана още с резултатите на изборите, защото се усещаше в парламентарната група, че нещо не е наред. Аз не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за представител на ГЕРБ", обясни още Василев. 

"Поисках да съм част от контактната група с ГЕРБ, но имахме допирни точки само до там, където може да се управлява заедно. Това прерасна в разговори по сектори, които представихме пред ГЕРБ, за да търсим подкрепа за правителство на малцинството. Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затворите, а им представяме програми. 

Говореше се как стъпките да бъдат оправдани пред обществото. Алтернативна имаха и ГЕРБ, но чуваха, че сме конструктивни и разговорите продължават. Отчаянието, което предизвика Слави Трифонов с действията си, сега се задълбочава. Хората не искат да ходят вече на избори, защото тотално геометражно противоположни проекти, неясно по какви начини, се събират структури, които нямат общи интереси. 

Петков искаше да продължим антикорупционната политики и ми повтаряше "никога с ГЕРБ". А сега ще имат министър-председател, зам.-министри, ще се разпределят регулаторите. Водихме срамен разговор. 

Петков и министър Денков ми казаха преди седмица, че профилът на правителството на малцинството няма да бъде антикорупционен и от хората като теб нямаме нужда. В този момент разбрах, че нещо се случва с тези хора, но не бях готов да напускам. Случи се едно събитие, което след малко ще коментираме и ще запозная гражданите, за да знаят каква е политическата класа, нейният морал. Те не са правени със записи по спални, парапети, хотели, зали. 

"Коалиция с ГЕРБ - Кирил Петков иска да обясняваме как това не е коалиция и да лъжем гражданите. Истинското задкулисие са ПП, ДБ и ГЕРБ. Те мълчат и крият истината, а тя е много грозна, коства края на съществуването на ПП като проект, толерантността на избирателите на ДБ може би е по-голяма", допълни Радостин Василев. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com