Неделя,

Асен Василев: Спецслужбите са наши

От: Агенция Стандарт -
2344
Асен Василев: Спецслужбите са наши
A
A
A

Още разкрития от Радостин Василев. От записа на партийното заседание на "Промяната", който той пусна на пресконференцията, се чуват гласове, за които се твърди, че са на Кирил Петков и Асен Василев. 

ВИЖ ОЩЕ: Нова бомба от Р. Василев! Кой го заплаши

Ето и какво се чува на извадените фрагменти от провелото се събрание, които Радостин Василев пусна пред журналисти:

„Залагаме Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер. Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения. Изглежда като коалиционно, но ние ще казваме, че е само Мария Габриел“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

„Какво значи, че службите са наши?“, казва женски глас, като следва отговор:

„ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството“, казва глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

„Външни консултанти ще ни помогнат с реконструирането на службите“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

„Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори“, казва глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Радостин Василев пусна записа! Разтресе "Промянта"

„Какво става утре или вдругиден, ако вдигнат обвинение на Борисов? Не казвам, че това е наше предложенеи или решение, но Христо Иванов даде предложение и то е – казваме, че се прави комисия по имунитети. Идеята е да се каже, че тази комисия работи докато се смени корупционната реформа и се ползват европейските стандарти за вдигане на имунитет“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

„Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

„Ти да кажеш, че ГЕРБ не ти е враг, че всичко е бранд, театър. Като чуете целият запис и от Явор Божанков. Това е най-чистият вариант да дадеш страната на руската пропаганда. Те това правят. Не знам дали това не са шпиони на Русия, вкарани в България, за да направят така, че „Възраждане“ да дойдат на власт и да ни върнат 50 години назад“, коментира Радостин Василев след излъчването на записа.

ВИЖ ОЩЕ: Радостин Василев напуска ПП-ДБ, разкри дълбоката държава

„Ние не сме направили нещо страшно, а пуснахме запис на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, за да разберем с какви предатели имаме работа. Когато Бойко Борисов е на колене – ти го изпираш, вместо да го унищожиш“, допълни той.

„Сега му пада камък на Кирил Петков, че не излиза друг запис. Това е запис от официално събрание. „Да, България“ бяха за открита коалиция с ГЕРБ. „Продължаваме промяната“ искаше да го скрие. В момента трябва да обясняват. Двигателят им е някакви посолства и договорки с Бойко“, посочи той, като допълни, че ще остане народен представител.

Според Василев той е получил показа за Националния съвет погрешно. Докато е вървяло заседанието през нощта, той е спял, като си е пуснал записа на следващия ден.

„Не сме го пазили в тайна. Трябваха ми няколко дни, за да запозная хора със записа и да решим какво да правя. Разкриваме истината“, посочи той.

Василев уточни, че гражданското движение „Силна България“, което основа след напускането на „Има такъв народ“, ще прерасна в политическа партия.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com