Нинова гласува с хартия, даде нишан

Гласувах за това от утре София да се управлява по различен начин, каза тя

Нинова гласува с хартия, даде нишан | StandartNews.com

Гласувах за това от утре София да се управлява по различен начин – прозрачно, решенията да се вземат пред очите на софиянци, а не някъде скрито. Гласувах за чиста, подредена, сигурна, спокойна София, социална община. За това хората от крайните квартали и тези от центъра да имат еднакви условия за живот. За по-различна София. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на глас.

Тя посочи, че е гласувала с хартиена бюлетина. Относно ниската избирателна активност, уточни: „Това е лош знак. И на първия тур активността не беше добра. Тази апатия и нежелание да се гласува прави институциите ни слабо легитимни. Трябват огромни усилия, за да върнем доверието на хората в процеса на гласуване”, е мнението на Нинова.

Лидерът на БСП отправи апел към избирателите да упражнят правото си на глас. „Направете това усилие, не изисква много. Идете, гласувайте – свободно и спокойно за този, когото харесвате. Но просто го направете!”, призова тя.

Като престъпление Нинова определи надписаните бюлетини на първия тур на изборите. „Всички, които посегнаха на честния изборен процес, да носят отговорност, включително и наказателна”, категоричен е лидерът на БСП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Алена-Галена
преди 5 месеца

И тая е един ретрограден Меркурий( да не беше и Меркуцио?)

Откажи