НФСБ отказа на ББЦ и покани ВМРО-БНД в Патриотичен фронт

НФСБ отказа на ББЦ и покани ВМРО-БНД в Патриотичен фронт | StandartNews.com

Карлово. Групата партии около "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) отказа предложението на коалицията около "България без цензура" (ББЦ) за съвместно участие на предстоящите избори. Това стана ясно след разширено заседание на Политическия съвет на партия „Национален фронт за спасение на България", заедно с представители на ръководствата на ПП НИЕ, ГОРД, СЕК, „Целокупна България" и сдружение "Патриот", проведено в Карлово.

"Политическият съвет на НФСБ не приема отправената покана от коалиция „България без цензура" – ВМРО-БНД – „Гергьовден" – ЗНС за съвместно участие на предстоящите национални избори на 5 октомври 2014 г.
НПС изразява увереност, че в бъдещото Народно събрание в лицето на ББЦ НФСБ ще има сериозен партньор по конкретни политически цели в интерес на България и отстраняването на ДПС от властта", се казва в съобщението на НФСБ.

Обединените националистически партии обаче отправят покана към коалиционните партньори на Бареков ВМРО-БНД за създаването на "общ патриотичен фронт". "НФСБ приема за естествено обединението на национални избори с най-старата патриотична формация в лицето на ВМРО", обосновават решението си националистите.

Любопитно е, че патриотичният фронт ще бъде отворен и за "почтените членове на партия „Атака", без нейното ръководство и парламентарната група, компрометирали патриотичната идея". Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е в дългогодишен шумен конфликт с кума си Валери Симеонов, от чиято телевизия СКАТ тръгнаха предаването и политическият му проект. След като "Атака" си направи собствена телевизия, собственикът на СКАТ пък си направи партия - НФСБ, към която впоследствие се присъедини и евродепутатът Слави Бинев, чиято формация ГОРД също е с националистическа насоченост. Представители на двете формации редовно влизат в стълкновения по пресконференции, учреждения и бензиностанции, като често се стига и до бой. И двете партии събраха по около 3 на сто от гласовете на изборите за представители в Европейския парламент и не успяха да излъчат евродепутати.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай