Ненчев: Няма да оттегля кандидатурата на Орхан Исмаилов

Ненчев: Няма да оттегля кандидатурата на Орхан Исмаилов | StandartNews.com

София. "Няма да оттегля кандидатурата на този достоен човек", заяви министърът на отбраната Николай Ненчев по бТВ по повод заместника си Орхан Исмаилов. Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов днес обяви, че коалицията е против това назначение и то може да стане повод за оттегляне на подкрепата им за кабинета "Борисов". Според Симеонов Народна партия "Свобода и достойнство", от която е Орхан Исмаилов, е протурска и етническа.

НПСД е част от Реформаторския блок, създадена е от политици, отделили се преди години от ДПС. Движението за права и свободи излезе с декларация в парламента, с която осъжда квалификациите на националистите като ксенофобски и дискриминационни. 

По думите на министър Ненчев няма нито едно друго основание да се иска оттегляне на кандидатурата на Исмаилов, не е дошла информация от нито една служба за негова принадлежност или намерения, каквито твърдят от Патриотичния фронт. Той припомни биографията на Орхан Исмаилов, образованието и квалификацията му, които напълно отговарят на кандидатурата му за зам.-министър на отбраната, и посочи, че не само той, а и правителството я подкрепя напълно.

Министър Ненчев отбеляза, че такъв прецедент може да бъде много опасен. Той остави отворена вратата за диалог с Валери Симеонов, където единият от двамата да убеди другия с аргументи в своята позиция по повод Орхан Исмаилов. Преди обед Симеонов даде 24 часа срок, за да се разбере дали кабинетът ще оцелее, визирайки декларираната подкрепа от Патриотичния фронт, но часове по-късно партньорът му Красимир Каракачанов отрече да има такъв ултиматум и остави решението за след разговор между националистите и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай