Напрежение. Денков отвърна на Борисов

Винаги сме искали ротацията да се случи, подчерта премиерът в оставка

Напрежение. Денков отвърна на Борисов | StandartNews.com

Източник: БТА

Намираме се в процес, в който двете страни са представили документи, предстоят преговори.

Това коментира премиерът в оставка Николай Денков по повод отношенията между ПП-ДБ и ГЕРБ, с оглед евентуалната ротация. И подчерта: "Всякакви други приказки са излишни".

Борисов хвърли тежко обвинение към ПП-ДБ. Ще има ли преговори?

"Моето желание беше през цялото време тези преговори да се проведат преди 6 март, но това не се случи", добави Денков по повод критиките на ГЕРБ, че е избързал с подаването на оставка, преди да се случат преговорите за ротация на кабинета. Той призова в петък, 8 март, да се седне на масата за преговори. "Винаги сме искали ротацията да се случи", каза още той. 

Извънредно от Петков! Спешен ход за преговорите

„Администрацията много силно е забавила своята работа, спряха дейностите за борба срещу корупцията, назначаването на хората в регулаторите и Антикорупционната комисия. Всякакви упреци нямат никакво отношение към нашето желание тези процеси да се ускорят”, заяви Денков.

Радев с важна новина за ГЕРБ и ПП-ДБ

Според него всичко, което се подхвърля в момента в медийното пространство - пречи. Той отговори и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: "Напълно съм съгласен с него, че не трябва да има премиери "послушковци". През последните месеци това, което видях, че по-добре да не коментирам глупостите, които се говорят от най-различни места. Съжалявам, че г-н Борисов се включи в групата на тези хора, които, когато нямат аргументи, лепят етикети. Това не помага на никого”, каза още той.

Денков посети АЕЦ "Козлодуй", където се запозна с работата на централата. "Целта на това посещение е да видим какво е настоящото състояние по отношение на извеждането на това, което е останало като дейности на реактори от 1 до 4. Отделно, да обсъдим каква е готовността за смяна на горивото за реактори 5-и и 6-и. И също така как върви подготовката по изграждането на 7-и и 8-и блок", заяви Денков.

Той отчете, че хората трябва да бъдат спокойни, а енергийната система е в много добро състояние, с възможности за балансиране. „Очакваме още възобновяеми източници да се присъединяват, много бързо нараства тяхната мощност”, заяви Денков.

Премиерът в оставка каза още, че не се очакват проблеми при преминаването на алтернативно на руското гориво в централата. Министърът на енергетиката Румен Радев коментира, че ще се преговаря за фиксиран срок за изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй”, както и да участват български компании в реализирането на дейностите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
rjesous
преди 1 месец

Google is paying 90 to 100$ per hour! Work for few hours and have longer with friends & family. On tuesday I got a great new Land Rover Range Rover from having earned $10,000 this last four weeks. Its the most-financialy rewarding I've had. It sounds unbelievable but you wont forgive yourself If you don’t :- . CHECK IT:→ →www.fb.salaryoption1.com

Откажи
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи