МВР прави КПП за бюлетините на вота

МВР прави КПП за бюлетините на вота | StandartNews.com

София. КПП-та ще охраняват бюлетините за Евроизборите тази година. Това съобщиха на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и главен комисар Тодор Гребенаров.

Бюлетините, които се печатат в печатницата на БНБ, се охраняват от униформени, които записват данните на автомобилите и лицата, които влизат. Над 12 000 полицаи ще наблюдават за спазването на реда в 11 600 изборни места в и преди изборния ден.

"Създадено е звено съвместно с МВР, ДАНС и прокуратурата за осигуряване на реда през изборния ден", заяви Лазаров.

Отделно от 20 май гражданите ще могат да сигнализират на денонощната телефонна линия в МВР - 02 982 22 32 или на емайл [email protected] за всякакви нарушения или престъпления, свързани с изборния ред.

"Всеки един сигнал ще бъде докладван в прокуратурата, след което подателят на сигнала ще бъде уведомен за резултатите от проверката", увери Лазаров.

Той обясни, че МВР е предприело нови мерки за извозването на бюлетините - те ще бъдат съпровождани от жандармерията.

"Всяка област ще бъде подсигурена с отделен транспорт и охрана от точка А до крайната точка", поясни главният секретар.

След това добави, че при навлизане на подразделение на МВР, всяко едно транспортно средство ще бъде подсигурено с двойна охрана до доставянето на пунктовете за гласуване.

На 24-ти май голяма част от служителите на МВР ще бъдат ангажирани с баловете и затова охраната на изборните секции ще започне по-късно. Главният комисар увери, че празниците на абитуриентите няма да бъдат нарушени. Досега няма нарушения в провеждането на изборите и не са подавани сигнали за купуване на гласове, увери още Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай