Мрежата завря заради бТВ. И Митов на амбразурата

Коментарите валят един през друг

Мрежата завря заради бТВ. И Митов на амбразурата | StandartNews.com

Повече от 8 часа мрежата ври и кипи от коментари за злополучното интервю на вътрешния министър Бойко Рашков пред Биляна Гавазова и Златимир Йочев в сутрешния блок на бТВ в понеделник. То стана център на внимание заради днешната реакция на Рашков по темата. Той избра друга медия, за да изкаже възмущението си от Гавазова и Йочев.

ВИЖ ОЩЕ: Шок. Рашков напада водещи на бТВ

„Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й водеха предаването, е доходна дейност. Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат. Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти”, коментира пред БНР служебният вицепремиер и вътрешен министър. И заяви: „ Не се учудвам, че България е на 112 място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, веднага ще ги отстраня от водещото предаване.".  

ВИЖ ОЩЕ: БТВ отговори. Заради това отношение сме на дъното

бТВ реагира остро със специална позиция. В нея се казва: „Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници.”.

ВИЖ ОЩЕ:Контрера в защита на журналистите от БТВ

В мрежата последваха куп коментари и реакции, както на журналисти, така и на политици.

"Както написах и в началото на миналата година по повод лепването на етикета "Божков ТВ", едно некадърно направено интервю не е повод да се атакува медията и то със съвсем друга цел. Очевидно онази цел беше постигната. Мисля същото и за атаката срещу служителите на медията в момента.", коментира във фейсбук журналистката Генка Шикерова.

В продължение на 20 години Слави Трифонов водеше предаване в най-гледаното време на бТВ от което обиждаше Борисов през ден и правеше скечове за ГЕРБ и управляващите непрекъснато. Заради БТВ днес Слави Трифонов е водач на най-голямата опозиционна сила срещу ГЕРБ, написа във фейсбук журналистът Явор Дачков. И заяви: „Като цяло БТВ е най-опозиционната медия в последния мандат на ГЕРБ. Атаката срещу нея е политическа глупост, а репликата на Бойко Рашков е политическа грешка.”.

Подобни изявления са надопустими, написа в мрежата и политикът от ВМРО Карлос Контрира, който също коментира думите на Рашков. И допълни: „Човек трябва да знае кога да спре да се държи като протестър. Ако не знае, крачката към анархията е малка.”.

Накрая на амбразурата излезе и новото острие на ГЕРБ срещу Румен Радев – Даниел Митов. Той директно прави скандала в полето на президента.

„За служебния кабинет, неговите действия и изказвания носи лична отговорност президентът Румен Радев. Ако Радев си замълчи и не вземе отношение по изреченото от Бойко Рашков, можем да смятаме, че споделя идеята за отстраняване на журналисти, които си вършат работата, задавайки важни въпроси от особен обществен интерес“, написа Митов във фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай