БТВ отговори. Заради това отношение сме на дъното

Не изпълняваме никакви поръчки, това е неуважително

БТВ отговори. Заради това отношение сме на дъното | StandartNews.com

Ръководството на БТВ отговори на вътрешния министър Бойко Рашков. Днес той нападна в интервю за БНР водещите на сутрешния блок на телевизията Златимир Йочев и Биляна Гавазова, като каза, че ако той е шеф на медията би ги уволнил.

"Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира на националното радио БНР, за да коментира почтеността на водещите на „Тази сутрин“ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи", пише в позиция на медията.

bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения.

Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници.

Единствената роля на bTV обаче е да предоставя обективно и плуралистично отразяване на новините в интерес на своите зрители.

bTV се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата на представители на властта и други преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай