Неделя,

Контрера в защита на журналистите от БТВ

От: СТАНДАРТ -
224
Контрера в защита на журналистите от БТВ
A
A
A

В защита на журналистите от бТВ излезе политикът от ВМРО Карлос Контрера, председател на групата на патриотите в Столичния общински съвет. Повод бе интервюто на вицепремиера и вътрешен  Бойко Рашков пред Биляна Гавазова и Златимир Йочев в сутрешния блок на бТВ вчера. Днес в друго интервю – за БНР, Рашков заяви: „Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й водеха предаването, е доходна дейност. Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат. Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти. Не се учудвам, че България е на 112 място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, веднага ще ги отстраня от водещото предаване.".

„Честно казано съм изненадан, че човек като Бойко Рашков е заявил подобно нещо. Има достатъчно опит, за да знае какво е редно и какво не е. А подобни заявки и мнения от действащ министър, министър на вътрешните работи при това, са категорично недопустими”, написа Контрира във Фейсбук.

Ето как продължава позицията му:

„Волно или неволно, преднамерено или не - това звучи като заплаха и опит за оказване на натиск. Представете си примерно бившият вицепремиер и министър на отбраната Каракачанов да беше реагирал така /казвам го, защото на няколко пъти в участия по бТВ и той беше нападан и притискан с въпроси и подмятания/. Ако тогава той си беше позволил реакция като Рашков, щяха да го изядат и граждани, и медии.

Подобни изявления са недопустими. Още повече да се казва кой журналист да бъде уволнен, сменен и прочие. Казвам го като човек на обществена длъжност. Направено публично едно такова изявление звучи като заплаха. Когато не смяташ определени журналисти, предавания, медии за коректни и обективни - просто не приемаш поканата. И обществото решава кой крив и кой прав. Но по друга медия да обясняваш как някой трябвало да бъде махнат, защото не задава удобни въпроси или защото е настоявал за отговори, не е допустимо. Така си мисля. Може и аз да не съм прав. Обаче от тая ситуация остава горчивият привкус, че точно моделът, който толкова критикуваха едни хора, се развива в една доста по-остра посока в момента."

Човек трябва да знае кога да спре да се държи като протестър. Ако не знае, крачката към анархията е малка.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com