Мини в Черно море? Министър изуми с отговор

Юлиян Попов готов да остане в кабинета

Мини в Черно море? Министър изуми с отговор | StandartNews.com

Има ли мини в Черно море? Министърът на екологията Юлиян Попов изуми с отговора си.

Не мога да кажа дали в момента в Черно море плуват мини, но това е една от задачите ни – да ги наблюдаваме, каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Попов, който беше част от официалната българска делегация в Украйна.

 

„Войната в Украйна е въпрос на сигурност в цяла Европа и тя има много измерения. Моето участие в делегацията беше свързано с това България, заедно с Германия и Финландия, да бъде ко-лидер на екологичното възстановяване и поддържането на екологична сигурност в Украйна. Най-малкото ние делим Черно море с тази държава, а знаете какво стана миналата година“, поясни той.

Министър Юлиян Попов поясни, че ангажиментите ни са експертни, политически и координационни. „Екологичните щети са огромни. Те не са само национални, те са международни“, поясни той.

От думите му стана ясно, че Украйна има служба, която „изчислява в ход всички щети нанесени на околната среда“. „Практически това е първата война в света, която се осчетоводява в реално време. Това е много интересен феномен. Изчислени са щети за стотици милиарди“, каза още той.Министър Юлиян Попов поясни, че ангажиментите ни са експертни, политически и координационни. „Екологичните щети са огромни. Те не са само национални, те са международни“, поясни той.

От думите му стана ясно, че Украйна има служба, която „изчислява в ход всички щети нанесени на околната среда“. „Практически това е първата война в света, която се осчетоводява в реално време. Това е много интересен феномен. Изчислени са щети за стотици милиарди“, каза още той.Той отказа да коментира предстоящата ротация, която по програма би трябвало да се осъществи на 6 март. „Не ме питайте за ротацията, нищо не мога да ви кажа“, посочи той.

Юлиян Попов обаче уточни, че всички решения и оценки на министрите се правят от премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел. Ако получи покана, той е готов да остане министър на околната среда и водите след ротацията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи