Машина изненада Денков, пусна го да гласува от втори опит

Проблемите, които виждаме са резултат от координацията на институциите, каза премиерът

Машина изненада Денков, пусна го да гласува от втори опит | StandartNews.com

Източник: БНТ

Едва от втория опит път успя да гласува с машина премиерът Николай Денков. Той пусна гласа си на балотажа в столичното 6-о помощно училище. Първият път машината се развали точно преди министър-председателят да гласува и не издаде разписка.

Както на първия тур, така и на втория Денков отказа да коментира машинното гласуване, но отчете проблемите с тях като резултат от недобрата координация на институциите и Централната избирателна комисия (ЦИК). Очевидно е, че като свършат изборите трябва да се постави въпросът как да се върне доверието в изборния процес, каза Денков.

"Хора, излезте и гласувайте за този кмет, който искате да управлява града ви. Ако не излезете вие, ще излязат другите и те ще решат кой да управлява. Независимо от това дали е с машина или с хартия, хората трябва да излязат да гласува", призова премиерът.

Николай Денков говори накратко и за актуалните политически теми, след като упражни правото си на вот в столичното шесто помощно училище в София. Той не каза дали има отговор от президента Румен Радев за поисканата оставка на шефа на ДАНС Пламен Тончев с аргумент, че днес са избори и от утре правителството щяло да коментира повече.

Той не отговори и защо не е поискал оставката на заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов. В момента вярват избори и Министерство на електронното управление има определени ангажименти. Никой не пипа институция в момент, в който организира изборите, каза Денков и още веднъж повтори, че от утре ще се говори подробно за актуалните политически скандали.

На въпрос с каква цел отива в Израел, Денков заяви, че напрежението е много високо в Израел и всички разбират, че ако ескалира войната, може да има огромни последствия за целия свят. Важно е да се намери правилният баланс, за да се освободят заложниците, да се намали опасността от "Хамас" и от друга страна да не се предизвика хуманитарна криза, обясни той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Мила
преди 5 месеца

“Едва от втория опит път”…. Неграмотност, неграмотност.

Откажи
ЖалкиНищожества
преди 5 месеца

Този жалък соросид дава ли сметка,че щом и машините се гнусят от него, какво ми е на мен?

Откажи