Мария Капон: Обръчите от фирми просто са сменили партиите

Мария Капон: Обръчите от фирми просто са сменили партиите | StandartNews.com

София. „Поредната порция записи, която озвучи предизборна България, е доказателство за две неща – че прокуратурата отново има повод да докаже дали има незаконно правени и незаконно унищожавани записи, в конкретния случай - на българския министър-председател. От друга страна очевидно трябва да замлъкнат всички, които до вчера твърдяха, че скандалите пречат да се води дебата за икономиката и бедността". Така председателят на Единна народна партия Мария Капон коментира новите записи, изтекли в медиите.

„Ясно се чува как е била дирижирана икономиката и как са били разпределяни „порциите" във властта. Дали това се случва в село Кочан или в Банкя, не променя фактите, нито начина, по който се управлява България", категорична е Мария Капон. По думите й обръчите от фирми просто смениха партиите и нищо друго не се промени. Рухна мита за справянето с престъпността и корупцията от страна на Борисов и Цветанов.

За Единна народна партия провеждането на операция „Чисти ръце" днес е два пъти по-належащо, отколкото преди пет години, когато предложихме тази операция. Ние правим ясна разлика между хората с демократични десни виждания в България и тези лица, които са узурпирали тяхното доверие и ръководство. Искаме всички да са убедени, че щеима и утрешен ден, когато в рамките на представителната демокрация ще имаме силна цивилизована десница. А днес трябва бързо да извлечем поуките си, защото на 12-ти ще удари 12-ия час само за тези, които са престъпили закона, а не за тези, които са дали безрезервно доверието си. Време е за смелост и за съвест. Смелост се изисква от прокуратурата, а съвест – от истинските демократи, които обичат страната си повече, отколкото партийните си ръководители, допълни лидерът на ЕНП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай