Костадинов плаши предатели и чужди агенти

Лидерът на "Възраждане" се закани и на виновните за деградирането на българската държава

Костадинов плаши предатели и чужди агенти | StandartNews.com

Като заплаха за националните предатели определи "Възраждане" лидерът на партията Костадин Костадинов в декларацията по повод старта на 49-ото Народно събрание.

Към тези, които трябва да се чувстват заплашени той посочи още "чуждите агенти и виновните за деградирането на българската държава“.

„Анализатори, политолози, социолози и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана кампания срещу 358 хиляди българи. Те бяха наречени неграмотници, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, лумпени и други. А сред тях съм и аз. Искаме да живеем достойно в свободна и независима държава“, каза Костадинов.

По думите му Народното събрание тепърва ще придобива все по-изявен български облик. „Те искат нас да ни няма. Но не нас – „Възраждане“, не нас – 358 хиляди българи, а нас – целият български народ“, каза Костадинов.

„България трябва да се превърне във фактор в Европа, но не с козируване, а с отстояване на българския национален интерес с цената на всичко. Крайно време е да започнат да се съобразяват с нас – българите“, каза още лидерът на „Възраждане“.

Най-наглото е че за последните 5 години правителството на САЩ е похарчило почти 100 млн. лв., за да насажда антируска пропаганда у нас. И сега тези платени от тях чужди агенти наричат нас свободните 358 хил. българи с поредица от обидни епитети. Тези хора искат не нас да ни няма, а нас - целия български народ. Защото ние вече осъзнаваме истината, че може да лъжеш голяма част от народа за малко време, но не можеш да лъжеш всички. Ние сме тук, а Народното събрание ще придобива все по-изявен български облик, допълни той.

Ние сме служители на нашите избиратели, пратиха ни да запазим българската финансова независимост, да не ни вкарват във войната с Украйна, да защитим българския национален интерес. По тези приоритети сме длъжни да разговаряме с всички партии, защото уважаваме техните избиратели, каза той. Костадинов напомни, че партията му е организирала референдум за еврото.

Няма нормален българин, който да иска България да се ангажира в този братоубийствен конфликт - войната между Русия и Украйна. Затова трябва всяка една партия да застане пред избирателите си и да каже дали иска страната ни да влезе в този конфликт, продължи той.

Първите две партии имат два избора - да направят общо правителство и после ги бият техните избиратели, или да не направят и да ги бие американското посолство. Или трети - да подкрепят правителство но тогава ще ги бият и от американското посолство и техните избиратели, каза Костадинов. Въпреки това покани партиите на разговор за приоритетите на България и за бюджет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай