Четвъртък,

Костадинов изобличи Петков. 15 минути молби

От: СТАНДАРТ -
10967
Костадинов изобличи Петков. 15 минути молби
A
A
A

Лидерът на "Възраждане" изобличи начина, по който премиерът в оставка Кирил Петков прави политика с пазарлък.

ВИЖ ОЩЕ: Бомба от "Възраждане". Разкри търговията с депутати

Кирил Петков искаше от мен подкрепа за Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, разказа на пресконференция лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. На нея Костадинов обяви и как "Продължаваме промяната" са оферирали трима депутати на "Възраждане", за да гласуват за кабинета на Асен Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Костадин Костадинов с прогноза какво ни чака

„Те са терористи, а с терористи не се преговаря, те се унищожават”, каза за управляващите Костадинов. Според него те се страхуват от това, че „Възраждане” може да има между 90 и 100 депутати в следващия парламент. „Страх ги тресе. Нали се сещате, че това е революция. И ако това се случи, американците ще направят Майдан в нашата република”, отново заяви Костадинов.

За разговора по повод Бойко Рашков Костадин Костадинов разказа следното.

„Миналата седмица ми се наложи да проведа един такъв неприятен разговор с лицето Кирил Петков. Разговорът беше 15-минутен. Лицето Петков ми се обади, за да поиска подкрепата ни за издигането на лицето Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ. Аз обясних няма да го подкрепим за тази длъжност - поради същата причина, поради която не подкрепяме практиката главният прокурор да определя прокурорите, които ще го разследват него. Когато попитах това, той го удари на молба и каза, че ако ние подкрепим Бойко Рашков, цитирам „Ние ще подкрепим вашия човек за заместник на Бойко Рашков”. Става дума за Бойко Атанасов. А нещото, което мразя в политиката, е изразът „Мой човек, наш човек, ваш човек”. Дори само заради това нещо лицето Петков трябваше отдавна да е влязъл в историята.

Казах му, че Бойко Атанасов не е „наш човек”, че съм го виждал един-единствен път и че условието, което сме му поставили като евентуален председател на КПКОНПИ, да бъде три пъти по-взискателен към нашите представители. Защото ние не можем да си позволим никаква грешка и предатели и корумпирани да бъдат в организацията ни. Лицето Петков продължи: „Не, подкрепете ни, защото имате добра оценка за Рашков”, обясни Костадинов.

Той питал Петков дали Рашков може да е абсолютно безпристрастен в разследването на сегашните си колеги, но отговор не получил.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички