Кметът на София разкри съдбата на улица “Граф Игнатиев”

Темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, каза още той

Кметът на София разкри съдбата на улица “Граф Игнатиев” | StandartNews.com

Столичният кмет Васил Терзиев разкри, ще бъде ли преименувана улица “Граф Игнатиев” на името на мъртвия руски опозиционер Алексей Навални. На брифинг в сградата на общината Терзиев обясни, че е възможно това да се случи, но идеята тепърва ще търпи развитие, пише БЛИЦ. 

Идеята централната софийска улица да бъде кръстена на Навални бе лансирана от депутата от ПП-ДБ Манол Пейков с пост във Facebook, а в социалната мрежа вече набира подписка в подкрепа на новото име на Графа. 

“Това, което искаме като администрация да направим, е да има улица на името на руския опозиционер Алексей Навални и улица на името на преподавателя от СУ Кристиан Таков.

Темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, но не е сега моментът за това”, отговори Терзиев на въпроси по темата, която е напът да се превърне в горещ картоф. 

Кристиан Таков е един от основателите на “Да, България” и беше доцент по гражданско право, и преподавател в Алма Матер. 

По повод призивите кметът да спре честванията по случай Деня на съветската армия на 23 февруари и приравняването на мероприятието с нацисткия Луковмаш, Терзиев прати топката в полето на Министерство на вътрешните работи. 

"Ако някой иска да протестира, нека иде пред външно министерство", обяви той и уточни, че от МВнР са му изпратили нота с молба "за извършване на съответните действия по компетентност". Терзиев подчерта, че той не може да разреши или забрани протеста.

"Забранихме Луковмарш, но там е различно, има различни процедури, когато се организира митинг, шествие и други, каза столичният кмет.

Моята позиция съм я заявявал нееднократно за това къде е Русия и къде е Украйна и че ние трябва да бъдем от правилната страна на историята", заключи кметът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Ели
преди 2 месеца

Малоумен импотент.

Откажи
София
преди 2 месеца

Улица на името на руския опозиционер Алексей Навални и улица на името на преподавателя от СУ Кристиан Таков (Бог да ги прости) е добре да има в София (Приветствам идеята), но не точно на това място. Улица "Граф Игнатиев", ако се вземе решение за нейното преименуване, би трябвало да приеме името на бележит българин, на забележителна местност или събитие в България. Много подходящо би било "Капитан Петко войвода", тъй като там се намира и площад "Гарибалди", но това име вече носи площад до хотел "Плиска". Сещам се за улица "Константин и Фружин", тъй като в София липсва такава улица или площад. Да почетем техния отчаян опит за освобождение на България и на Балканите: https_//bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%B8_%D0%A4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD

Откажи
Ели
преди 2 месеца

Навални е агент на ЦРУ, откъде накъде ще има улица на негово име..

Откажи
Читател
преди 2 месеца

Вместо да мислите като последни изтръпналу мозъци за смяна на улици в центъра на София, които добре се познават от столичани, то с по а на хилядите управляващи и администрации които се домъкнахте от село то си построихте едни гета като долини, ливади и т н. там си ги кръщавайте на майка си баба си и Аврам бакалина, и без друго Софиянци там не ходят.

Откажи
Ели
преди 2 месеца

И серат в скептични ями, да им напомня за село.

Откажи
Габдулла
преди 2 месеца

Май забравихте, че по закон е забранено да се сравнява нацизма с каквото и да било. За такова нещо може да се запознаете с ония еврейски служби, които шетат по Латинска Америка. Почнали са и по Канада и нямат спиране. Ще си построите някоя кочина и си я кръстете, ако искате и на Пеевски.

Откажи
Иво Иванов
преди 2 месеца

Аз пък съм решил да си прекръстя члена зеленски и да ти го паркирам в задния двор г-н/жа кмете!!!

Откажи
Софиянка
преди 2 месеца

Прав е Читател. Не смейте да пипате старите софийски улици. И без това превърнахте София в кочина, в каквато сте живяли до вчера. Кръщавайте си улиците в Крива бара и Къпинова долина на който си искате и си стойте там!

Откажи
Деница
преди 2 месеца

Педерастия и тотален упадък! Жалки и некадърни дупедавци унищожават България . Нещастници, унищожаване и срамещи вековната история . Вън боклуци .

Откажи
Стили
преди 2 месеца

Пази боже сляпо да прогледа.Трябва да вземе една лопата и Кирчо за Канада,другите да ги пръснат по селата и паланките откъдето са дошли,а новия кмет да се маха на часа защото се задава време разделно.Искаме си България ,а изметта вън.

Откажи