Ключова среща в парламента. Две оставки и решения за най-важните постове

Ето решенията

Ключова среща в парламента. Две оставки и решения за най-важните постове | StandartNews.com

Ключова среща в парламента проведоха лидерите, които подкрепят управлението. На нея са били взети решения за две оставки в Здравната каса – са спорните управител и подуправител, както и за най-важните постове в държавата – шефовете на регулаторите. В разговора участваха Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов, Асен Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Асен Василев и Христо Иванов се разбраха с Борисов

Разбрахме се да започнем разговори за регламент, по който да се избират назначенията в регулаторите. Това заяви пред медиите Христо Иванов на съвместно изявление с Бойко Борисов и Асен Василев.

"Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена - както за акад. Денков, така и за Мария Габриел", добави той и уточни, че са се разбрали управителят и подуправителят на НЗОК да направят крачка назад и да подадат оставки.

"Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев", заяви Борисов.

"Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони", коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос за критиките към бюджета на Асен Василев и дали ще му поиска оставките.

Асен Василев се похвали с голяма събираемост и обяви, че от 0,8 дефицитът за ноември ще падне на 0,6. "На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета", категоричен е финансовият министър.

"След вчерашния ден, в който всички видяхме, че показването на мускули води до потъване на една говорилня, която не е модерна, затова проведохме час и половина разговори - бюджетът на НЗОК и бюджетът на държавата ще бъдат подкрепени" обяви Борисов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Jesika
преди 5 месеца

Най-продаваното лекарство за отслабване в света е вече и в България. Бързи резултати, подходящи за всеки, абсолютно безопасни, ще отслабнете без диета и спорт, резултатът е гарантиран, eто oфициaлния caйт.----- http://gg.gg/ketobg

Откажи