Асен Василев и Христо Иванов се разбраха с Борисов

Относно избора на регулатори

Асен Василев и Христо Иванов се разбраха с Борисов | StandartNews.com

Лидерите на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС са се договорили за регламент, по който да се избират регулаторите. Целта е да не се допускат конфликти, подобни на този във връзка с избора на подуправител на здравната каса вчера.

ВИЖ ОЩЕ: Ключова среща в парламента. Две оставки и решения за най-важните постове

В срещата участваха Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов, Асен Василев.

Заради постигнатото съгласие по новия регламент, лидерите на двете формации ще помолят новоизбраните управител и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, за да може избора им да мине по новия регламент.

"Заради опорочения избор на ръководството на НЗОК ще отправим молба към двамата да направят крачка назад без това да е свързано с някакъв укор към тях, с благодарност за готовността им, за да можем да стартираме процедурата на чисто по новия регламент. Всички останали назначения ще изчакат този регламент", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, цитиран от БНТ.

"Вчера те ме обвиняват мен за "Възраждане, аз ги обвинявам тях за "Лукойл", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нека като подпишем да е ясно мнозинството - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС - за конституционно мнозинство, за регулатори, за служби, но всичко това да бъде описано в регламент", добави той.

Борисов заяви, че е говорил с министъра на финансите Асен Василев за данъчните закони, според него конструктивно.

"Когато водим един нормален, без истерии, без крясъци от първия ред, без нищо, свързнано с политиката държание - можем да намерим консенсус", допълни Борисов, предаде "ДарикНюз".

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай