Христо Иванов каза какво трябва да е правителството

ГЕРБ били тези, които провалили кворума по средата на дискусията за главния прокурор

Христо Иванов каза какво трябва да е правителството | StandartNews.com

Постигането на успех на следващите избори е чрез намиране на онази формула на участие в тях, в която трябва да бъде излъчено силно демократично-реформаторско управление. В политиката няма вакуум и ако не можем да наложим такова управление, властта отива другаде.

Toва заяви съпредседателят на "Демократична България Христо Иванов пред журналисти преди националното съвещание на ДСБ, на което е гост, предаде News.bg.

Той обясни, че партийните листи няма да бъдат определящи за съставяне на партийна коалиция, а определяща ще е политическата посока - излъчване на реформаторско управление с висока амбиция към Европа. И ние, и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата - страната все повече губи посока, изтъкна Христо Иванов.

Той вижда как моделът на обвързаности и зависимости спира България пред важните крачки за страната. Когато няма ясно управление, което да движи страната напред, затъваме и изпускаме важни и стратегически цели, посочи Иванов.

Той уточни, че не е присъствал на дебата за механизма за контрол над главния прокурор и заместниците му, когато пропаднало заседанието на парламента поради липса на кворум, защото е бил на среща, свързана с еврозоната. ГЕРБ били тези, които провалили кворума по средата на дискусията. На кого му е важна съдебната реформа и на кого му е важно да я спре, се видяло точно в онзи момент, напомни Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай