Капон: ГЕРБ заплашва устоите на демокрацията в България

Капон: ГЕРБ заплашва устоите на демокрацията в България  | StandartNews.com

София. Скандалният случай с отпечатването на 350 000 бюлетини в печатница в град Костинброд, по който прокуратурата извършва проверка, "е доказателство за праволинейната дългогодишна позиция на Единна народна партия, че управлението на ГЕРБ подлага под заплаха устоите на демокрацията в България". Това пише в официално изявление на Единна народна партия (ЕНП) по случая с бюлетините в Костинброд.

Посегателството над конституционните права на българите няма ляв и десен прочит, а демократичен и недемократичен, твърдят от ЕНП. От партията ще приветстват действията на правоохранителните органи.

„Категорично съм против вината за безумните действия на неколцина души от върхушката на ГЕРБ да се вменява на всички почтени българи, които вярваха в тази идея. Отговорността е персонална и трябва да се носи докрай". Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон. По нейни думи случилото се е потвърждение, че в страната трябва да започне операция „Чисти ръце", за която ЕНП отдавна настоява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай