Кандидатът на реформаторите ясен до края на юли

Кандидатът на реформаторите ясен до края на юли | StandartNews.com

Ще инициираме интензивни консултации между партиите в Реформаторския блок (РБ), за да може до края на юли да обявим кандидатпрезидентската си двойка. Това обяви зам.-председателят на ДБГ Настимир Ананиев и депутатите от партията на Меглена Кунева. Те приветстват позицията на Изпълнителния съвет на блока за единна кандидатура.

"За нас това решение е много важно, защото показва някаква консилидация вдясно. Нашите избиратели очакват този знак", посочи Ананиев. Предстоят три стъпки към целта - обособяване на приоритетите и програмата на кандидат-президента, започване на преговори за подписване на ново коалиционно споразумение, защото досегашното изтича с вота наесен и създаване на контактна група, която да определи конкретните имена. Новото коалиционно споразумение ще уточни перспективата пред РБ и дали ще бъде насрочен съюзен конгрес.


юТъкмо провеждането на конгреса обаче е на път да се превърне в "препъникамък" за постигане на единна кандидатура. От ДСБ поставят условие - ще се съгласят за общ претендент, ако преди това бъде избран единен лидер на блока. Тъмносините не крият, че ще предложат Радан Кънев. От ДБГ и СДС видяха опит за изнудване. Вчера Радан Кънев опроверга информацията за постигнато единство. "Няма решение за единна кандидатура", отсече той пред "Стандарт". Заместникът му Атанас Атанасов, който е участвал в заседанието на Изпълнителния съвет във вторник, потвърди думите на лидера си: "Не съм гласувал за подобно решение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай