Калфин: Мнозинството в парламента зависи от АБВ

Калфин: Мнозинството в парламента зависи от АБВ | StandartNews.com

Партията е в ситуация, която увеличава и политическото ѝ значение, защото вече мнозинството в парламента зависи от Парламентарната група на АБВ. Това обяви вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, който днес участва в конференция на АБВ във Варна. 

Сериозен политически разговор очаквам във връзка с това как се представяме в управлението, как си представяме бъдещето, постигаме ли това, което искаме и да погледнем напред към следващите парламентарни избори, когато дойдат и президентските, които са по-скоро", обясни Калфин пред съпартийци в морската столица, цитиран от Фокус. 

Вицепремиерът изтъкна,  че в национален мащаб Националната конференция на АБВ е много важна. "Основната тема е политическата – къде стои АБВ, какво прави, участието в управлението докъде води, какво сме постигнали, постигаме ли това, за което сме се ангажирали и което сме обещали на избирателите", обясни Калфин. 

Той коментира партийната дейност и на регионално ниво, като постави акцента на града домакин на събитието - Варна. "Бяха допуснати много грешки по време на последните местните избори във Варна. АБВ започна много силно във Варна, след което допуснахме много слаби резултати в последните местни избори, но преди това, на европейските и парламентарните избори, имахме много добър резултат, постигнат с добър екип", заяви той пред партийните активисти.

"Това беше във време, в което партията все още се структурираше, нямаше структури и определени хора, които да работят", уточни вицепремиерът. Той подчерта, че целта на партията е да успее да заздрави организациите. „Организацията във Варна има много потенциал и много възможности", увери Калфин домакините на събитието. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай