Извънредно от Радев за втория мандат, какво следва

Все още не е ясно кой е кандидатът на ПП-ДБ за премиер

Извънредно от Радев за втория мандат, какво следва | StandartNews.com

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат в сряда, 27 март, обявиха от президентството.  Това ще се случи в 15 часа.

Има ли шанс. Борисов реши съдбата на страната

Той ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

Пеевски: Отиваме на избори, другото е фарс и мъка

Все още не е ясно кой е кандидатът на ПП-ДБ за премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в писмо, че от партията му няма да участват в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. То е отговор на офертата, която Атанас Атанасов му отправи по-рано от парламентарната трибуна - вторият мандат да е общ и национален, като премиерът да бъде посочен от ГЕРБ, а министрите да останат същите като в кабинета "Денков". ПП-ДБ отправиха предложението по време на дебатите, предшестващи решението на парламента да обяви първия мандат за неуспешен.

Първият мандат за образуване на правителство с премиер Мария Габриел приключва неуспешно, решиха депутатите, като гласуваха предложението на Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС за обявяване мандата за неуспешен.

То беше подкрепено от 226 депутати, само един гласува с "въздържал се". По време на гласуването в пленарната зала не беше забелязан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Празно остана и мястото на председателя на ДПС Делян Пеевски. Самата Габриел също не отиде в Народното събрание.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай